maandag 24 oktober 2016

Zichtbaar Wild

We gaan dit keer bij het Zweefvliegveld Langeveld naar binnen en lopen via de Halfwegseslag richting de "Berg van Starrenbroek" .. 
Daar heb je een mooi uitzicht over het gebied "Westhoek"en "Grote Vlak" Het is nog wat te mistig ..dus we doen even een bakkie koffie op "Berg van Starrenbroek" ..het bankje glimt en is bevroren.
-
-
Later als de mist wat lager hangt ..dalen we langzaam verder af ..Hier in dit gedeelte van de awd zien we wel weinig van de damherten bronst .. Maar het zicht is hier uniek .. en we willen ook wat anders dan alleen maar herten..
Dat gaat natuurlijk anders uitpakken ..dat voelt u wel aan natuurlijk..
Het landschap hier is uniek ..en daar kwamen we voor ...
-
Maar ja .. als er dan toch een schoffel uit de mist op ons af komt ..Dan laat je zo'n moment niet zomaar voorbij gaan. Het is wat lichter geworden ..en de rijp op de grond neemt toe. .. Iedereen die nu in de awd te vinden is .. heeft het gegarandeerd naar zijn zin.. Of men moet zijn kaartje vergeten zijn .. of de batterij vergeten op te laden. 
Parasolzwam 
Mijn IPhone laat het wel afweten ..de update van gisteren heeft hem duidelijk geen goed gedaan
later (thuis) start hij gewoon weer op met 95% volle batterijen :(
Schitterend Duinviooltje..
-
Alles ziet er magisch uit deze morgen .. Het lijkt de Hobitstee in Middle-Earth wel,  (Dorp in de Shire / Lord of the Rings) Gewoon buitenaards mooi .. met een sprookjesachtige witte laag over de velden .
-
We lopen langzaam meer richting "De Zilk" .. en we zien steeds meer joggers 
Die passen even niet in het plaatje ..Magisch!  .. maar ja..dat moet ook kunnen in de natuur.
Gelukkig hebben we hier geen wild met extreem vluchtgedrag ..maar zichtbaar wild!
-
-
Richting "De Zilk" krijgen we meer herten te zien ..We hoopte natuurlijk nog op een vos in deze witte wereld. Helaas .. die hielden zich goed schuil.
-
-
Bekertjesmos 

-
Ook een mooi moment .. een tiental puttertjes foerageren nog geen tien meter van ons vandaan ..
Alleen die kleuren al .. van de Putter/Distelvink
Die worden wel heel duidelijk in de vlucht..
-
Een paar mannen meten hun krachten .. het is nu of nooit.. Straks is de bronst weer over en moet je weer een jaar geduld hebben.      Ook is de kans groot dat je de kogel krijgt ..hier in de awd ..         Al sta je midden in het leven ... Beheerders zorgen er voor dat je niet het risico loopt dat je het eventueel ooit eens slecht mocht krijgen. (Lief hé! ):
Dodemansvingers